Friday, May 17, 2013

PAPAGOMO IN DA HOUSE

shuk, ain, mek,papagomo---> BZ BODY!!!!!!

Wednesday, February 9, 2011

My latest update:

ni my new tag


vacation : ke langkawi 4 hari 3 malam . superb


sungai gabai





*listening to Francisca peter*

mood malas nak menaip, ni tgh dgr lagu fran. oh teringat zaman zaman kecik dulu *lagu fran femes mase i darjah 5 tau*

"panas dan hujan, ribut dan taufan, telah menguji kesetian, bersama keyakinan, kite jadikan mimpi satu kenyataan"

sweet nye rangkap lagu zaman dulu. SETIA, ermm :-)
ramai cakap aku ni jenis setia. serius tau bukan masuk bakul angkat sendiri. bfore i citer pasal bab setia nih, ni ader update baru.
1. i'm no longer with BHP billiton. Thanks bhp, banyak yang i belajar and kaut ilmu kat sane. i left bhp sbb i dapat good offer from other MNC company. Good offer means, better position, better jobscope and of course better salary.
2. I join MNC co ni mase 8 december 2010. i dapat offer tuh 2 months before.
3. Very big responsibility now, means that kene banyak stayback, kene banyak study. but serius, i happy!!
4. I amik cuti ACCA. i drop sume paper this sems. why? sbb i nak concentrate dulu ngan keje i nih. Insyallah exam i bulan june ni, i amik.

why sape yg kenal i cakap i setia? sebb i akan makan bende yang same setiap hari. bayang kan, sejak dari awal i masuk keje, i akan beli dari same kedai , org yang same , food yang same, lauk yg same, meje yang same. hihihi

ok later sambung . Now jasmin asik kacau. serius now mmg takde can nk duduk depan lappy lame lame
chow

Sunday, November 21, 2010

Happy Happy

Why happy??

Ninewest kat abu dabi sale. So terus ke Robinson and snap a few pic kasik kat aneng. Mintak die beli kan. So today kasut tu sampai..*ely beraye kat abu dabi with aneng and family* hoorrayy.. order 5 pasang, 3 high heel and 2 wedges. Tamak haloba . But mmg worth it, kalau beli kat sini, tak dapek lah beli banyak banyak sbb paling banyak pun discount cume 10-20 percent.
Red color tu plan nak pakai mase annual dinner bhp next friday.


Today I start rasmi kan yang puteh tu dulu. Nikmatttttttttttt. Pakai balik ke ceras, but kene simpan tempat tinggi sket sbb ader "org" tu pun sibuk tau nak cube cube and try kasut i nih grrrr




Btw, Ahamdulillah, syukur nikmat kurnian, I dapat good offer from other company, better position, better jobscope. Akan start kat sane 8th december nih. Ahamdulillah. Muaah

Wednesday, November 10, 2010

My rutin, sticker, depavali

Tk leh tido pulak arini. Selalu nye zzz tak daya nak bukak mate. Now tgh tunggu papa tapau kan megi goreng :-) *diettt ke gini??
Actually skang nih tepat jam 356am. Papa start dodoi kan we all kol 8pm tadik, tp kol 2am, mate I dah terbeliak sbb kelaparan

Last friday, i visit my friend yang celebrate depavali, si Kasturi and Vani. Dorg ajak lunch. So i g ngan Pushpa *push tak celebrate this year sbb grandma die baru je meninggal

Lunch mmg super duper sedap.

Cronology:
1st, gi amik pushpa kat midvalley. Actually die nak fetch I la kan sbb ni kan big day die. But as usuall I tak confident jadik co-pilot die. *wink* we all pegi umah Kasturi kat Puchong, *jauh berdentummmm rumah die tp worth it sbb beryani kambing die walalalalalalala pendek kate 3 kali tambah okay!
My Posh. *ely tanye "aikkk gi beraye umah Kasturi, tp awat berposing ngan pushpa* hihihihihihi

Lepak nak dekat 2 jam, *lepas beriyani, harus lah makan maruku pulak kan.* Pastu nak ke Batang kali pulak. Umah Vanie. Tp ajak Push balik umah I kat cheras dulu sbb baru teringat kain dalam washing machine lom sidai.
Sampai je umah, sidai kain bagai, papa kate "jom kite beraye umah neighbour kat atas"
aduhh.. FYI, papa ni mmg ramah ngan jiran tetangge tau. I malas sket. Tp kene gak la pegi sbb papa ajak. So angkut Push sekali.

ni umah aunty , die mmg suke melayan Jasmin. Beriyani kambing die pun sedapp. Tp I tak makan, sbb kang nk g dinner umah Vani. Tu kat belakang papa tgh suap Jasmin. we all melantak maruku. *krook krakkk krook krakkk*

Around 6pm gerak balik ker rumah mama, hantar Jasmin dulu sbb Papa kang nk keje. From umah mama straight ke Batang kali. Jauhhhhhh weii.

dinner @ umah Vanie. Beryani kambing lagik. Aduhhhh sedappppp gilerrr la Mak vani ni masak.. I tambah 3 kali gak. mmg out la program diet. Ciken masala die pun superb!!!
Lepas makan nasik, Vani kasik kuih raye. Ape tah name die, manis and lemak berkrim. fuhh.. meleleh air lio nih.

around 930pm, we all gerak balik KL. plan nak g supper kt umah Aunty Pushpa kt USJ, tp tak jadik sbb perut rase nk meletup.*too much mutton huhuhu
Hantar Push balik, push say thank you , thank you sbb teman kan die. no problem. kiss kiss kiss

next day: family time
program pencarian tilam utk Jasmin. Die dah tanak masuk babycot dah besar lah kunun nye. Plan nak beli tilam jer.

tp blum beli lagik sampai skang sbb still lagik mencarik. *nak carik tilam anak pun susahh tau

Solat:
Jasmin skang suke ikut ape yg mama and papa buat.
mulut kumat kamit


ni sujud . errkk botol susu mesti ader

Sticker:
I skang kumpul and beli mcm mcm stiker sbb jasmin suke stick bende bende nih. Lagipun, bende ni boleh melalai kan die sket. SO kalau nk makan kat luar, mesti kene bawk buku or sticker baru la boleh makan dengan tenanggggggggggggggggg

spend banyak tau utk sticker tuh. mcm mcm koleksi die ader. I dah put aside and nak simpan dalam file. Sweet :-)

sebelum tido, nak sticker jugak. tu sticker doremon papa yang beli . sabarrr je la.. hihihi. I prefer sticker yang 3d punye. mahal sket but ape salah nye kan :-)


ni salah satu koleksi die . Later i post sume hasil kreativiti die. *sweet baby*


die suke gak jigzaw puzle . Actually hobi hobi die nih, I la yang paksa. Minat jigzaw puzle, minat sticker, minat Watch kardashian, minat Kimora, minat dancing . heheh. But now mmg dah jadik habit , before tido, mesti nak sticker or jigzaw puzle.

My rutine:
rutin I balik dari ofis, akan terus bwk die ke playground. Time tu die akan main ngan kenkawan. Nak kasik die letih sbb senang kang kol 8pm terus zzzzz.

see , dah siap carry handbag, sbb lps main, terus g dinner. Err. mmg tak masak dah lately. Tunggu mood masak datang, baru start masak balik.

We all (both mama and Jasmin) akan sleep around 8pm. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Tu lah rutin i hari hari. Mmg skang dah tak sempat nak beronline sgt sejak Jasmin dah besar nih.

Sunday, October 10, 2010

Wow ! My baby is 2 years old

Yeay... my baby dah 2 tahun. 17.9.2008 , 2.89kg,
One day before brthday party Jasmin, I suruh papa g jumpe mak pak kenkawan Jasmin and invite dorg datang umah. But jgn cakap birthday, cakap je saje saje makan makan. Set.



Birthday cake Jasmin ni I order nga org yang same mase birthday die 1 tahun .
go to this website. cake gummy bear Jasmin kat 1st page . Sweet :-)




Bile kenkawan die sampai je depan pintu, I kerah dorg tiup belon. ahak. Dorg marah sbb tak kasik tau birthday Jasmin "acik!! nape tak kasik tau birthday Jasmin, kitorg tak bwk hadiah!!!"
blurpp.. they called me "acik" dalam erti kate nye MAKCIK!!
well mmg i dah pakat ngan Papa, tak payah la cakapbirthday party sbb i tanak dorg sibuk sibuk bwk present. kirenye I nak Jasmin have fun jer jgn aspect hadiah hadiah dari org time besday. *murni~~~~~
Yes dorg mmg have fun giler.Makan mcm mcm (I masak nasik minyak with rendang, black pepper beef and kohteaw) and cake yang sememang nye superb, Main baloon, main doll, pendek kate dah nak magrib still takde tanda tanda nak balik. gulp~ Azan je, aku kerah dorg balik .
tak puas agak nye main , dorg mintak nak datang main lagik "acik, rabu nih we all cuti sbb bebudak peksa upsr, nak datang sini eh!"
lariiiiiiiiiiiiiiiiii


Dorg balik je, jenuh mengemas rumah. Sib baik beli paper plate je , so takde la teruk nak kene basuh pinggan. After magrib, papa ajak jenjalan tesco and ternampak bende nih.
Errrr.. sebenar nye tak tau lah ini kude ke, keldai ke or kambing. But Jasmin sukeeee sgt.


ape agak nye eh? muke cam kude, tp telinge cam keldai, macam kambing pun ader.



melampau kay. punye suke sampai mengaji pun nak duduk atas nih..

Muah baby. Happy birthday . mama and papa sayanggggggggggggggggggggggg baby. i love u soooo muchh.. muahh

Saturday, September 18, 2010

zakat

sebelum raye aritu , aku di amanah kan utk menyedekah kan "amount" utk ader sorg abang kat kpg wan. Abang ni aku penah citer kat dalam blog ni. tak ingat page mane. badan abang ni cume tinggal separuh je. Maksud nye die cume ader kepale, perut , tangan and sampai ke pergelangan pinggang. The rest dah kene potong due to cancer tulang. perut die terbungkus dlm plastic, wee wee gune tiub. (aku dah tgk tiub and plastic tu. ya allah. kuat kan la semangat abang tu) . Setiap minggu sepatut nye nurse kene datang cuci luke luke die pergelangan pinggul, but..... hmmm..
abang ni kene makan mcm mcm ubat, kene pakai diapers (actually aku tak pasti samaada die ader pinggul or tak. tak tergamak nak tanya)
mase pegi aritu satu je perkataan aku tanye "abang makan pantang tak? "
abang tu kate "mmg kene pantang, udang sotong , ketam or ape apeyg gatal.but skang ni abang makan je ape yang mak masak. abang pantang lelebih pun bukan nye bwk ape ape perubahan"

sedih kan :-(

oh ya, abang timun ucap kan ribuan jutaan terima kasih kepade "awak" yang kasik duit tu.

ok tu je nak citer. sape yang rase nak tengok or visit abang ni, let me know kay.

ni mase mule mule sampai. atap umah ni zink. bayang kan terpercik percik peluh aku.


tu kat ujung tu abang timun. yang korg lihat kembung tu lah perut die. lepas pada perut dah takde anggota apa apa dah.
tempat abang tu terbaring , dah letak bumbung kayu. sebelum ni kan berbumbung kan zink. but ketua kampung dah usaha mintak bantuan sampai dapat bumbung yang tak panas sgt. tp tpt yang ader air oren tu atap zink, panasss. yang pakai baju biru tu mak die. bukan I kay.. I pakai glem aritu ala ala puteri umno okay! hik hik


hah ni budak sorg ni, aku sebenar nye tanak bwk tau!! sbb die ni ya rabbi, tangan die suke benarr nak megang sume barang. pastu tak reti nak bejalan ,mulut asik berbunyi, asik nk berlariii jer. kasar boleh la tahannn.. gedebuk gedebakk jantung aku takut die sentuh abang tu. but nak dijadikan citer, die good girl pulak bile sampai umah nih. baekkkk je die duduk depan pintu tak usik ape ape. mulut pulak tak bersuara langsung. fiuhhh


hah ni la die puteri umno yang glamour tu. amacam? ada gaya tak? *sweet*

p/s tgh siap siap nk g lunch kat ampang park. papa keje today.

Monday, September 6, 2010

Ramadhan Al Mubaraq





Tengok lah wajah ku yang stress ni. Yes, lame tak update due to hectic schedule . Mane nak kejar kelas lagik, mane nak berulang balik uma mama lagik, mane nak kemas umah lagik. Bulan puase office hour 8-4ptg. Tp lepas subuh je aku dah vrooommm ke ofis.
* Rase nye impian utk grad dalam mase 2 1/2 tahun ni mungkin tak dapat capai :-(



tadik ke saloon ngan ely kat bangsar. potong rambut pendek giler.. Ala ala RihannaH ghee ghee ghe

ni kat carefour nk carik diapers jasmin. aduhh.. out of stock!! biar betul!
Now nak makan ubat batuk. Batuk makin teruk nih. Ubat ni lalokkk giler. nite nite